Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronaviruset: Informasjon og råd

Norge har åpnet: Les hvilke råd og regler som gjelder nå

De fleste nasjonale smitteverntiltakene er fjernet. Det betyr en normal hverdag med økt beredskap.

Konsert med mange mennesker som står tett sammen. - Klikk for stort bilde      

562 dager etter nedstengingen av Norge, ble  de aller fleste koronarestriksjonene i Norge fjernet fra lørdag 25. september klokken 16.00.

Dette gjelder i den nye hverdagen:

 • Regler om arrangement, sosiale sammenkomster og aktiviteter er opphørt. Du trenger ikke lenger holde på meteren, eller tenke på hvor mange du kan invitere hjem. Det samme gjelder innslipp og bordservering på spisesteder med mer.
   
 • Det er ingen begrensninger på besøk til sykehjem og helseinstitusjoner. Det samme gjelder andre tilbud, som bibliotek og helsestasjon. NB: Det er viktig at man tar normale forholdsregler for ikke å spre smitte. Hold deg hjemme hvis du er syk, og test deg hvis du har symptomer på Covid-19. Ha god hånd- og hostehygiene. Er du i en risikogruppe, følg råd til personer i risikogrupper.
   
 • Hvis du er fullvaksinert eller har gjennomgått Covid-19 de siste 6 månedene (teller fra prøvedato, du må være avisolert), og kan dokumentere det med et gyldig koronasertifikat, er du unntatt reisekarantene. Du trenger heller ikke ha med attest på negativ test, fylle ut registreringsskjema for innreisende, eller ta test på grensen. Les her for mer informasjon.
   
 • Barnehager og skole: I en normal hverdag er det ikke lenger nødvendig med kontaktreduserende tiltak i barnehager og skoler. Trafikklysmodellen videreføres som mulig tiltak lokalt, og kan benyttes hvis smittesituasjonen tilsier det.
   
 • NB: Det er viktig at alle tar normale forholdsregler med tanke på smittevern. Hold deg hjemme hvis du er syk, og test deg hvis du har symptomer på Covid-19. Ha god hånd- og hostehygiene. Er du i en risikogruppe, følg råd til personer i risikogrupper.
   
 • Lokale utbrudd av Covid-19 kan medføre lokale tiltak. Hold deg oppdatert på situasjonen. Oppdatert informasjon finner man på koronasidene våre.

Har du nyoppståtte luftveissymptomer? Se dette skjemaet på fhi.no, for hvordan du skal forholde deg, med tanke på testing.

Mer informasjon

Les mer om oppdateringene på regjeringens nettsider

Oppdatert informasjon ligger på koronasidene våre