Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronaviruset: Informasjon og råd

Har du spørsmål om korona?

Les hvor du skal henvende deg, hvis du har symptomer på korona, eller har generelle spørsmål.

mobil som holdes - Klikk for stort bilde

Henvendelser og spørsmål om korona skal foregå slik:

Hvem skal teste seg?

Alle som tror at de kan være smittet, eller har forkjølelseslignende symptomer, skal teste seg for covid-19. 

Helsetjenesten anbefaler covid-19-testing for

  • alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.
     
  • alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i land med høy forekomst de siste 10 dagene.

Andre grupper kan testes etter vurdering av lege. Ved test av personer som ikke har symptomer og ikke er smitteeksponerte må positiv test bekreftes av ny test.

Hvis du får mer alvorlige symptomer på dagtid, ring legekontoret vårt. Hvis du ikke får tak i fastlegen, eller at kontoret er stengt, ring legevakt på telefon 116117.

Alle som oppholder seg i kommunen kan teste seg for covid-19. Også de som ikke har fast bostedsadresse i Åfjord.

Hvordan teste seg

Testing utføres ved Åfjord legekontor. Du må avtale tidspunkt for testing med legekontoret, på telefon 72 53 02 00. Ikke møt opp på legekontoret uten avtale. Du kan ringe mellom klokken 09.00 og 15.30 (telefontiden fra klokken 08.30 er kun for personer som må snakke med lege). NB: Inngang for testing er på baksiden av bygget, på nedsiden av parkeringsplassen.

Svar på testen

Svaret får man etter en til to dager, ved å logge seg inn på helsenorge.no. Man får beskjed via SMS når testen er publisert på siden, og man kan sjekke svaret. Hvis man ikke benytter Internett, vil legekontoret gjøre avtale med hver enkelt, hvordan svaret skal gis.

Testen er gratis.

Nærkontakt: Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du kontaktes av kommunens team for smittesporing. De setter opp egne avtaler for testing.

Har du generelle spørsmål?

For generelle spørsmål om covid-19, sjekk om du finner svar på nettsidene til Folkehelseinstituttet eller på korona-sidene våre på hjemmesiden.

Man kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen på telefon 815 55 01, for spørsmål om korona.

For andre lokale spørsmål, ring korona-telefonen til kommunen, på telefon 948 31 351. Den er åpen klokken 08.00-15.00 på hverdager (ikke åpen i helger). Telefonen er bemannet av helsepersonell.

Tenk som om man er smittet

Vi oppfordrer alle til å innrette seg som om de er smittet. Det gjelder alle innbyggerne. Det er avgjørende at hver enkelt er bevisst på ansvaret sitt, når det gjelder å redusere spredning.

Mer informasjon

Sjekk ut informasjonssidene våre om korona-situasjonen.