Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bli med på den store helseundersøkelsen!

3. eller 17. oktober får alle innbyggere fra 18 til 75 år SMS om deltakelse. Innbyggere over 75 år får brev. Hvert enkelt bidrag kan gi mange mennesker et bedre liv.

Klikk for stort bilde

Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT) startet for 40 år siden. Den er en av verdens største helseundersøkelser. Dataene har blitt en enorm ressurs for helseforskning i hele verden. 140 0000 innbyggere i gamle Nord-Trøndelag har deltatt. Nå utvides HUNT til hele Trøndelag. Alle innbyggerne oppfordres til å delta. Undersøkelsen er frivillig og gratis.

Data som samles inn skal brukes til:

  • forskning på sykdom, lidelser og andre helsespørsmål
  • bedre behandlingsmetoder og medisiner
  • forebygging av sykdommer
  • bedre folkehelse lokalt, nasjonalt og globalt

Ved å følge endringer i folkehelsen over tid, kan man finne ut hva som gir god helse og hindrer sykdom.

Deltakelse for deg mellom 18-75 år

Alle innbyggere over 18 år får invitasjon til å delta i HUNT. Invitasjonen kommer som SMS. Herfra kan du logge deg inn på spørreundersøkelsen. SMS vil sendes ut 17. oktober. Noen få kan få SMS 3. oktober. Det er også mulig å svare via PC eller nettbrett. Har du ikke registrert mobil på deg, vil du få tilsendt brev i stedet.

Deltakelse for deg over 76 år

Er du 76 år eller eldre, får du brev i posten med invitasjon om å delta. Her følger det med et spørreskjema på papir og svarkonvolutt. Brevet sendes ut i uke 42, mellom 14. og 18. oktober. 

Sikker lagring av data

Selve datainnsamlingen gjøres av HUNT Forskningssenter, som lagrer og forvalter dataene. ­All informasjon fra undersøkelsen er konfidensiell. Alle som jobber med HUNT-data har signert taushetserklæring. Data lagres i en lukket dataløsning uten kontakt med Internett. Data benyttes kun til helseforskning og statistikk. Alle data blir av-identifisert før de tas i bruk.

Det er Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, KS, og HUNT Forskningssenter ved NTNU som står bak denne store utvidelsen av HUNT.

For mer informasjon: www.hunt.no/trondelag

Facebook: https://www.facebook.com/hunt.no

Fant du det du lette etter?