Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Temasider

Informasjon om koronavirus (for other languages, see below)

Trykk på hver linje i de grå feltene nedenfor, for å velge tema. Kontakt legekontoret for spørsmål som angår egen helse.

31.03.23: Tilbyr nye vaksiner mot covid-19 fra 19. april

04.01.23: Tilbyr behandling av korona med tabletter

23.11.22: Personer i alderen 18 til 64 år får tilbud om oppfriskningsdose

Other languages - corona information

Please share this information, if you know people who speak the languages below.

We have specific pages for information in english, polish, arabic and tigrinja (the information in tigrinja is only national). These can be accessed directly from our front page on the home page. You can also see them here:

English   Polish    Arabic   Tigrinja       

General information

Swahili/congolese (video)
French (video)

Tegnspråk (video)

International travel

Lithuanian
French

Use of face masks

Information letters in several languages

Corona vaccine

Filipino (PDF, 396 kB)
Thai (PDF, 449 kB)
Swahili (PDF, 396 kB)
Latvian (PDF, 394 kB)
Lithuanian (PDF, 402 kB)

Home qurantine and home isolation

Information letters in 22 languages

Til deg som har symptomer i luftveiene, eller har fått påvist smitte

Anbefalingene som gjelder nå er

 • Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, og unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer. Er du i risikogruppe, kan det hende du kan få tabletter som behandling mot korona.
   
 • Du trenger ikke holde deg hjemme i 4 døgn.
   
 • Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.
   
 • Du trenger ikke teste deg med selvtest. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk.
   
 • Du trenger heller ikke registrere positive selvtester hos kommunen.
   
 • Det gjelder egne anbefalinger for de som har økt risiko for å bli alvorlig syke med covid-19 på Råd og informasjon til risikogrupper og pårørende (fhi.no). Se mer om hva du gjør ved Nyoppståtte luftveissymptomer (fhi.no).

Varsling av positiv test

Man trenger ikke lenger å varsle om positive hurtigtester. Ønsker man likevel å registrere smitten, kan man registrere positiv test på følgende måte:

 • Ønsker du å varsle om positiv selvtest (din eller barnet ditt sin), registrer testen via dette skjemaet. NB: Du skal kun registrere hjemmetest i skjemaet. Du skal ikke registrere nærkontakter, som det også spørres om. Hvis du ikke har bankID, eller ikke får registrert testen digitalt, kontakt legekontoret. Fra 1. april er koronatelefonen stengt.
   
 • Har du testet positivt på selvtest, og trenger en bekreftende test til koronasertifikat, kontakt legekontoret. De vil ta PCR-test for å bekrefte smitten. Dette gjelder for personer som er ufullstendig vaksinert, det vil si mangler oppfriskningsdose. Personer som har fått oppfriskningsdose (booster) eller er grunnvaksinert og deretter har gjennomgått covid-19 siste 3 måneder trenger ikke bekreftende test.
Testing og utlevering av hurtigtester

Man trenger ikke lenger å teste seg, hvis man har symptomer i luftveiene. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk. Gratis selvtester vil inntil videre være tilgjengelige på legekontoret, for dem som likevel ønsker å teste seg.

Utlevering av selvtester

Kommunen leverer ut gratis selvtester på Julie Næss-tunet og på legekontoret i sentrum. På legekontoret deles det ut tester klokken 11.00 og 15.00, etter avtale på telefon. Ring 72 53 02 00 mellom klokken 09.00 og 14.30 for å avtale henting.

På Julie Næss-tunet kan tester hentes ut i publikumsmottaket i 2. etasje, så fremt annet ikke er avtalt på telefon. Tester kan hentes ut i åpningstiden. 

Selvtester deles ut til personer med symptomer (ikke hent selv).

NB: Alle som henter hurtigtest oppfordres til å ha på seg munnbind og holde avstand til andre.

OBS: Selvtester tåler ikke temperaturer under 2 grader. Frakt dem godt beskyttet med hjem, eller dit man skal teste seg. FHI anbefaler at testen tas fra både svelg og nese.

Man trenger ikke å varsle om positiv selvtest

Man trenger ikke lenger å varsle om positive hurtigtester. Ønsker man likevel å registrere smitten, kan man registrere positiv test på følgende måte:

 • Ønsker du å varsle om positiv selvtest (din eller barnet ditt sin), registrer testen via dette skjemaet. NB: Du skal kun registrere hjemmetest i skjemaet. Du skal ikke registrere nærkontakter, som det også spørres om. Hvis du ikke har bankID, eller ikke får registrert testen digitalt, kontakt legekontoret.
   
 • Har du testet positivt på selvtest, og trenger en bekreftende test til koronasertifikat, kontakt legekontoret. De vil ta PCR-test for å bekrefte smitten. Dette gjelder for personer som er ufullstendig vaksinert, det vil si mangler oppfriskningsdose. Personer som har fått oppfriskningsdose (booster) eller er grunnvaksinert og deretter har gjennomgått covid-19 siste 3 måneder trenger ikke bekreftende test.

Oppfølging med PCR-test

I noen tilfeller vil legekontoret ta en PCR-test. Hvis man har fått beskjed om å komme til legekontoret for å ta PCR-test: Ikke møt opp på legekontoret uten avtale. Inngang for testing er på baksiden av legebygget, på nedsiden av parkeringsplassen. NB: Vent på utsiden av bygget, så vil du bli hentet. Man skal ikke gå inn på legekontoret med symptomer på forkjølelse.

Svaret på PCR-testen får man etter en til to dager, ved å logge seg inn på helsenorge.no. Man får beskjed via SMS når testen er publisert på siden, og man kan sjekke svaret. Hvis man ikke benytter Internett, vil legekontoret gjøre avtale med hver enkelt, hvordan svaret skal gis.

Testen er gratis.

Vaksiner mot korona

31.02.23: Tilbyr nye vaksiner mot covid-19 fra 19. april

23.11.22: Personer i alderen 18 til 64 år får tilbud om oppfriskningsdose

Etter 26. april 2023: Ønsker man vaksine, skal man kontakte legekontoret. Vaksine vil gis enten i Åfjord sentrum eller på Roan. Barn som skal vaksineres vil i hovedsak få vaksinen satt på helsestasjonen.

Trykk her for å lese mer om vaksinering mot korona (egen artikkel, åpnes i ny fane)

Reiseråd

Det er ingen koronarestriksjoner ved innreise til Norge. Det er nå samme regler som før koronapandemien.

Det er fortsatt andre land som har regler ved innreise, og du må sette deg inn i hvilke regler som gjelder i det landet du skal reise til.

Les mer på helsenorge.no.

Råd til bedrifter og virksomheter

Det anbefales normal drift i henhold til generelle anbefalinger for smittevern, for alle virksomheter og sektorer. Virksomheter skal planlegges, drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges.

Helsedirektoratets veileder for næringslivet - servering, handel, reiseliv og transport

Råd til arbeidsplasser (fhi.no: Smitteforebygging, hjemmekontor og fleksibel arbeidstid)

Veiledning til arbeidsgivere som benytter arbeidskraft fra Schengen/EØS

Informasjon om utlendingers adgang til Norge

Besøk på sykehjem/helseinstitusjoner, helsestasjon, bibliotek med mer (kommunale tilbud)

Vi oppfordrer besøkende til å ta normale forholdsregler med tanke på smittevern. Hold deg hjemme hvis du er syk. Er du i en risikogruppe, følg råd til personer i risikogrupper. Det er ingen krav til munnbind ved besøk på våre helseinstitusjoner.

Åfjord kommune følger nasjonale retningslinjer.

Koronasertifikat / Koronapass

Man finner sitt koronasertifikat ved å logge inn på helsenorge.no. Litt ned på siden finner man en boks der det står Koronasertifikat. Man må logge inn med BankID. Her finner du flere opplysninger om sertifikatet.

Problemer eller feil med sertifikatet?

Da bør du først sjekke grunndataene for vaksine og prøvesvar på helsenorge.no. Finner du ikke svar der, bør du benytte helsenorges chat-tjeneste (nederst på siden i lenken), eller ringe informasjonstelefonen på den samme siden.

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere ble klart fra 24. juni

Her finner du mer informasjon om koronasertifikatet (for arrangører)

EU/EØS sitt koronasertifikat ble gyldig fra 24. juni 2021. Nå kan blant annet EU-borgere reise inn til Norge uten å gå i karantene, hvis man har gyldig sertifikat.

Her finner du mer informasjon om sertifikatet