Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Åfjord ønsker én kommune

Kommunestyret vedtok 10. mai at de ønsker Fosen kommune.

Viser kommunestyret i Åfjord, under et møte. De sitter på plassene sine. - Klikk for stort bilde

 

 

Vedtaket ble gjort mot de fem stemmene til Senterpartiet.

Osen, Roan og Ørland kommunestyrer har sagt nei i sin behandling. Rissa og Leksvik ønsker i første omgang å slå seg sammen. De er samtidig åpne for Fosen kommune etterpå, så lenge de får innfridd en del ønsker til Staten. Stortinget behandler fremtidig kommunestruktur 8. juni.

Felles innstilling

Rådmennene i seks Fosen-kommuner har som kjent anbefalt en felles regionkommune. Nedenfor kan du lese saksfremlegget til politikerne. Du kan også se video der NIVI Analyse presenterer utredningen sin. 

Innstillingen fra rådmennene var at man etablerer Fosen kommune fra 2022. Det er i tråd med anbefalingen fra NIVI Analyse, som har utredet temaet. Saksfremlegget til kommunestyrene tar utgangspunkt i en felles villighetserklæring.

Her kan du lese hele villighetserklæringen fra rådmennene i Åfjord, Bjugn, Roan, Ørland, Rissa og Leksvik (PDF, 503 kB)

Her kan du lese saksfremlegget fra rådmennene til kommunestyrene (PDF, 21 kB)

Ble nylig utredet

20. april la NIVI Analyse frem rapporten sin om en felles regionkommune. NIVI anbefaler at et samlet Fosen vedtas allerede våren 2017, med virkning fra 2022.

Her kan du lese hele rapporten fra NIVI Analyse (PDF, 3 MB) (PDF, 3 MB) (PDF, 3 MB)

Torsdag 27. april samlet alle kommunestyrene og rådmenn på Fosen seg. Det skjedde i Bjugn, der NIVI Analyse presenterte utredningen om en felles regionkommune. Møtet ble sendt live over Internett.

Du kan se møtet via lenken https://www.youtube.com/watch?v=KgJfxLPv7i8&feature=youtu.be

5. april 2017 la statsråd Jan Tore Sanner fram stortingsproposisjonen om endringer i kommunestrukturen. Der anbefales på sikt en tredeling av Fosen. Bjugn og Ørland vil bli slått sammen med tvang. Åfjord og Roan vil samtidig bli én kommune, mens Osen gis mer tid til å velge geografisk veivalg. Indre Fosen er som kjent godt i gang med sin prosess allerede. Alternativet til disse løsningene er at Fosen-kommunene går sammen i større enheter. Enten langs kysten eller et helt samlet Fosen. Sistnevnte er utredet gjennom et eget prosjekt, bestilt av Fylkesmannen og kommunene. Utredningen er gjort av NIVI analyse.

Les mer om kommunereformen i denne lenken

Kontakt

Vibeke Stjern
Ordfører
72 53 23 04
906 80 747
Per Johansen
Rådmann
72 53 03 20
908 64 799
Fant du det du lette etter?