Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Intervju om foreldregruppe

Dette er hva to tidligere deltakere sier om å delta på foreldregruppe.

INTERVJU MED EVA HOVE VINGEN:

Hvorfor meldte du deg på foreldregruppe?

- Jeg leste mange positive tilbakemeldinger fra tidligere deltakere.

Hva tenker du om de ulike temaene som ble gått igjennom?

- Jeg synes de var godt bygd opp og jeg synes det var viktige tema. Jeg likte dialogspillet veldig godt. Der måtte vi ta stilling til ulike påstander. Dette fikk oss til å tenke på vår mening om en sak.

Hvordan opplevde du din rolle i gruppa? Fikk du sagt det du ville og det du tenkte på underveis?

- Ja, jeg synes det var god flyt i gruppa, og dere var flinke til å inkludere alle.

Har foreldregruppe gitt deg noe du kan ta med deg videre inn i foreldrerollen?

- Ja, det synes jeg. Jeg tenker mer over de «små ting» - ting som kanskje ikke er så store, men som betyr mye.

Har foreldregruppe gitt deg noe som du kan tenke deg å anbefale til andre foreldre?

- Ja, absolutt. Jeg har hatt samtaler med andre foreldre og diskutert ting. Og da har vi kommet inn på ting som jeg lærte av gruppa.

 
 
INTERVJU MED HANNE RØMMA:
 
Hvorfor meldte du deg på foreldregruppe?
- Jeg meldte meg på for å styrke relasjonene mellom meg og barna. Det betyr ikke at relasjonene var svake før oppstart. Men jeg meldte meg på for å styrke dem enda bedre. Slik at jeg bedre kunne forstå, håndtere og konkludere enda bedre. En annen årsak er at jeg ønsket å dele erfaring og ta imot erfaring fra andre foreldre. Det virket litt skummelt å melde seg på. Men det var alt annet enn skremmende. Dette var kvelder jeg gledet meg til.

Hva tenker du om de ulike temaene som ble gått gjennom?
- Det er veldig relevante, gode og viktige temaer. Det er tema man møter hver eneste dag når man har små barn.

Hvordan opplevde du din rolle i gruppa? Fikk du sagt det du ville, og det du tenkte på underveis?
- Den gruppa jeg deltok i, var slik at jeg følte vi kunne dele, si, le og undres på akkurat det man ville. Og de utfordringene man kanskje satt med og delte, viste seg fort at flere også hadde. Da satt det kanskje noen der som hadde gode erfaringer med den type utfordring, som kunne komme med tips og råd. Vi lærte mye av hverandre, blant annet hvordan man håndterer ulike situasjoner. Og finner gode måter å gjennomføre dem på. 
 
Har foreldregruppe gitt noe du kan ta med deg videre i foreldrerollen?
- Å være med på foreldregruppe, lærte meg at man aldri er alene om utfordringer. Man føler kanskje man er den eneste med de forskjellige utfordringene. Men det er en drøss med foreldre som opplever det samme.

Det gav meg også en følelse av det at man er en god nok forelder. Til tider tenker nok alle foreldre at man ikke er god nok. Men i gruppa fikk man hele tiden bekreftelse på at man er god nok. 

 
Har kurset gitt noe som du kan tenke deg å anbefale til andre foreldre?
- Jeg vil anbefale enhver forelder å delta i ei foreldregruppe. Fordi man lærer så utrolig mye av hverandre som kan være med på å styrke relasjonene mellom forelder og barn. Man lærer å håndtere situasjoner bedre, enklere og mer pedagogisk riktig.
 
Hanne Rømma, mor til fire småbarn