Basseng

Kommunestyret vedtok 16. juni 2016 at det skal bygges nytt basseng. Nedenfor er fakta om prosjektet.

I denne lenken ser du de tre forslagene til bygget

Anlegget blir liggende på vegvesentomta på Årnes, ved Norddalselva. Rett etter sommeren 2016 ble det oppnevnt en arbeidsgruppe. Den skulle lede prosjektet videre. Gruppa består av sektorsjefer/avdelingsledere i kommunen, samt en politiker (Jon Husdal, Sp). Arbeidsgruppa har tett dialog med politikerne i formannskapet.

Møtesteder

Det har blitt jobbet mye med å bestemme innhold i bygget. Det vil si hvilke funksjoner som skal inn, i tillegg til bassenget. Et viktig mål er som kjent å skape gode møtesteder for innbyggerne. Et bygg som skaper positiv aktivitet og et synlig "levende sentrum". Lag og organisasjoner har vært involvert underveis.

Blant annet er biblioteket tenkt lagt til det nye bygget. Bibliotekene har etter hvert blitt en plass folk møtes, i tillegg til å låne bøker. Biblioteket kan også brukes til undervisning, foredrag og andre ting. Likedan er det planlagt å ha en kafé/et spisested i bygget. Det kan bidra til billettsalget til bassenget. Noe som gir billigere drift. Det er sannsynlig at dagens Åfjordskroa blir revet. Blant annet er bygget i svært dårlig stand. Man ønsker i stedet å videreføre konseptet i nytt bygg.

Kulturskole

I tillegg til selve badeanlegget, biblioteket og spisestedet, er tanken å flytte aktiviteten fra Bakeriet inn i bygget. Det vil si frivilligsentralen og fritidsklubben. De holder i dag til på Vassneset. I tillegg er det ønske om å samle kulturskolen i det nye bygget, samt en liten kinosal. Det har også vært diskutert muligheten for å flytte legekontoret inn i det nye bygget. Etter en helhetlig vurdering har man valgt å ikke foreslå det.

Konkurranse

Tre arkitektgrupper tegnet høsten 2017 hvert sitt forslag til hvordan bygget kan plasseres på tomta. Og hvordan bygget skal se ut. De tre arkitektkontorene ble valgt etter en konkurranse som gikk gjennom sommeren. Arkitektkontorene er Per Knudsen Arkitektkontor, Pir II arkitekter og L2 arkitekter. De to førstnevnte er fra Trondheim. Det siste er fra Oslo. De leverte hvert sitt forslag i januar 2018. Forslagene stilles ut offentlig i en periode på 2-3 uker. En jury skal ta stilling til hvilket av forslagene som skal tas med videre.

Detaljprosjektering og planlegging vil skje utover våren 2018. Byggestart vil trolig skje høsten 2018. Byggetid er anslått til cirka ett og et halvt år. Det er ikke satt noen endelig dato for når bassenget skal stå ferdig. Det avhenger ikke minst av praktiske forhold underveis. Som grunnforhold. Anlegget vil tidligst stå klar til bruk vinteren 2020.

Bassenget

Selve svømmeanlegget skal inneholde et 25 meters basseng for opplæring. Det skal ha fasiliteter for stup, samt et basseng for velvære. Sistnevnte skal ha 34 grader varmt vann, og fungere som terapibad. Det er planlagt hev- og senkbar bunn i dette bassenget. Dermed kan det også brukes til babysvømming. I tillegg til felles tørrbadstue blir det garderober og dusjer.

Lenker:

Innkalling med saksdokumentene som omhandler vedtaket om basseng

Her ligger protokollen til møtet

Jon Husdal
Varaordfører